2024. január 26., péntek

Ha te nem, Isten sem!

Mert ha az embereknek megbocsátjátok vétkeiket, nektek is megbocsát mennyei Atyátok. Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket."                                          Máté evangéliuma 6. fejezet 14-15. vers




Az élet sokszor tele van kihívásokkal, és az emberek közötti kapcsolatok nem mindig könnyűek. Jézus tanításai azonban mindig útmutatást és bölcsességet nyújtanak számodra. Az egyik ilyen mély igazság található a Máté evangéliumában, amikor Jézus ezt mondja: "Mert ha az embereknek megbocsátjátok vétkeiket, nektek is megbocsát mennyei Atyátok. Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket."

Ezek a szavak nem csak egy egyszerű mércét jelentenek, hanem a megbocsátás mélységes igazságát tárják fel. Jézus nem csak az elvárást fejezi ki, hogy megbocsássunk egymásnak, hanem bemutatja a megbocsátás gazdag áldásait is. Amikor megbocsátasz másoknak, nemcsak egymásnak, hanem Istennek is engedelmeskedsz. És ebben az engedelmességben megtapasztalhatod a mennyei Atya szabadító megbocsátását.

A megbocsátásnak nem csak külső cselekedet, hanem belső állapot is. Az, hogy szíved tiszta és készen áll a megbocsátásra, lehetőséget teremt arra, hogy Isten gyógyító kegyelme belépjen életedbe. Amikor megbocsátasz, Isten szeretetét hozod be a kapcsolataidba, és az Ő kegyelmének ereje átjárja életedet.

De ugyanolyan fontos megértened azt is, hogy a megbocsátás nem csak mások számára előnyös. Jézus figyelmeztet téged arra, hogy ha nem bocsátasz meg másoknak, Atyád sem bocsátja meg a te vétkeidet. Ez nem azt jelenti, hogy Isten szeretete korlátozott vagy feltételekhez kötött, hanem azt, hogy ha szíved elzárva van a megbocsátást illetően, akkor te is elveszíted a megbocsátás áldásait.

Ezért, drága olvasóm, légy bátor és kész megbocsátani, ahogyan Isten is megbocsátott neked. Az a megbocsátás, amely szíved ajtaját kitárja, nem csak egy ajándék másoknak, hanem egy híd is, amelyen keresztül Isten áradó szeretete szabadon áramlik életedbe.

IMA: Istenem, ne engedd, hogy kegyetlen legyek. Ne engedd, hogy "fojtogassam" embertársaimat az ő bűneik, mulasztásaik miatt, ezzel letaposva, figyelmek kívül hagyva a Te irántam tanusított megbocsátó kegyelmedet, szeretetedet. Krisztus nevében. Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...