2024. február 20., kedd

A teljessé tevő szeretet

...a Krisztus lakjék szívetekben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva, képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; s így megismerjétek Krisztusnak minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy teljességre jussatok, az Isten mindent átfogó teljességéig. Efézusbeliekhez írt levél 3. fejezet 17-19. versek



Hit által, Krisztus személyesen jelen lehet életedben. Ez a hit nem csupán egy elmélet vagy egy elvont fogalom, hanem élő kapcsolat Istennel, aki az ő Fiában, Jézus Krisztusban teljességgel megnyilvánult előttünk. Amikor hittel fogadod őt szívedbe, akkor az ő szeretetében meggyökerezel és megalapozódsz. Ez a szeretet az, ami átformálja életedet és vezet téged az Ő útján.
Ahogyan elmélyülsz ebben a kapcsolatban, képes leszel felfogni az isteni szeretet mélységét és szélességét. Ez az isteni szeretet messze meghaladja minden emberi értelem képességét, és csak azáltal tapasztalható meg, hogy szívedet teljesen odaadod Istennek és elfogadod az ő szeretetét.
Amikor megismered Krisztus minden ismeretet meghaladó szeretetét, akkor elkezded értékelni az Ő áldozatos szeretetének mélységét és szépségét életedben. Ez a szeretet nemcsak arra hív téged, hogy elfogadd, hanem arra is, hogy továbbadd másoknak. Ahogyan növekszel és fejlődsz ebben a szeretetben, egyre inkább részesévé válsz annak a csodálatos tervnek, amit Isten minden teremtménye iránt táplál.
Az Isten mindent átfogó teljességének megismerése és megélése az, amire mindannyian vágyunk. Amikor Krisztus szeretetében mélyedsz el, akkor egyre inkább közel kerülsz ahhoz a teljességhez, amelyet csak Ő adhat. Ez a teljesség nem más, mint az örök élet, amelyet az Atya mindazoknak ígér, akik hisznek Fiában.


IMA: Istenem, csak a meg nem bánt, meg nem vallott és el nem hagyott bűneim szabhatnak gátat a Te szeretetednek. Segíts nekem felszámolni minden olyan tényezőt, amely akadályoz abban, hogy meggyökerezzek a Te szeretetedben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...