2024. február 19., hétfő

Isten formálja gyermekeit

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza azoknak, akik megedződtek általa.                              Zsidókhoz írt levél 12. fejezet 11. vers



A keresztény hit mély bölcsessége nem mindig a pillanatnyi boldogságot vagy azonnali megkönnyebbülést ígéri. Sokszor úgy tűnhet, hogy az utad keserves, és a próbák súlyosak. Ám ebben a sötétségben is rejlik valami szent és áldott: a megedződés által hozott élet gyümölcsök.
Amikor a próbák és kihívások sújtó kézzel érnek téged, gyakran nehéz látni a mögöttes célt vagy értelmet. Lehet, hogy keresed a válaszokat, hogy miért kell átéled ezeket a nehéz időket. De a keresztény hittel megtanulhatod, hogy a szenvedés és a próbatétel nem csupán büntetés vagy az elhagyatottság jele lehet. Inkább lehetőséget kínálnak számodra, hogy növekedj, megerősödj és közelebb kerülj Istenhez.
Ahogyan a sziklát az idő és a viharok formálják, úgy formál téged is a próbatételek tűzpróbája. A nehézségek által megedződsz, megerősödsz és fejlődsz. Ahelyett, hogy megtörnének téged, lehetőséget adnak arra, hogy kiteljesedj és megmutasd az igazi belső erődet.
Az igazság békességes gyümölcse azoknak szól, akik kitartóan állják a próbatételeket. Ez a békesség nem csupán a külső körülményektől függ, hanem az Istennel való mély és szilárd kapcsolatból fakad. Isten az Ő gyermekeit fegyelmezi, amikor arra van szükségük, hogy még itt a földi életben meg eljussanak arra, hogy a gonoszt megvessék és az igazság és békesség gyümölcsét teremjék. Amikor a hited megpróbáltatások között is állva marad, az isteni békesség áthatja életedet, és támaszt nyújt a viharok közepette.
Ne feledd, hogy Isten mindig melletted van, még a legsötétebb időkben is. Ha hűséges maradsz hozzá, akkor az igazság békességes gyümölcse elérhetővé válik számodra. Áldott legyen az az erő, ami által kitarthatsz, és a hit, ami által megedződhetsz, hogy végül az örök békességben részesülj az Atya házában.

IMA: Istenem, köszönöm, hogy a Te gyermekeidet nem hagyod magukra. Fegyelmezed, fenyíted őket, de ezt javukra teszed. Segíts ezt megérteni, hogy élvezhessem az igazság és a békesség gyümölcseit. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...