2024. február 18., vasárnap

A Teremtő magasztalása

Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében. Magasztallak téged, mert félelmes és csodálatos vagy; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt. 139. Zsoltár 13-14. versek



Minden egyes emberi lény egyedülálló és csodálatos módon lett létrehozva a teremtő Isten által. Az Ő keze munkája az, ahogyan az anya méhében formálja és alakítja meg a gyermeket. Az Úr minden egyes részletet figyelembe vesz, miközben az új életet formálja: a testet, a veséket, az izmokat, a szerveket - mindent tökéletesen alkot. Olyanok vagyunk, mint a hópelyhek. Látszólag mindannyian egyformák vagyunk, hiszen azonosak a szerveink és testünk felépítése, de ha a hópelyheket mikroszkóp alá helyezik, kiderül, hogy mindegyik egyedi. Ilyen egyedi alkotása vagy Istennek te és vagyok én is. 
Ez az igazság arra emlékeztet téged, hogy az életed nem véletlenszerű vagy értelmetlen. Mindannyian Isten teremtő keze által vagyunk formálva, és minden egyes pillanatban Ő gondoskodik rólunk és vezet bennünket. Az Ő szeretetének és gondviselésének gazdagsága csodálatosan megnyilvánul életed minden területén.
Az igevers arra is ösztönöz téged, hogy magasztald az Urat az Ő csodálatos alkotásaiért. Amikor csak megfigyeled a természetet, a csillagokat az égen, a virágok szépségét vagy az emberi test összetettségét,  észreveheted Isten csodálatos munkáját. Az Ő alkotásai felkeltik bennünk a csodálatot és a hálaadást.

Legyen hát életed egy folyamatos magasztalás az Úr iránt az Ő csodálatos alkotásaiért. Legyen szíved tele hálával azért, hogy Isten gondoskodik rólad, és mindig vezet téged az Ő útján. Engedd, hogy minden cselekedeted és gondolatod dicsőséget hozzon az Ő nevének, és hagyd, hogy az Ő csodálatos munkája mindig méltó tiszteletet és csodálatot váltson ki belőled.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...