2024. február 17., szombat

Magabiztos szelídség

Ne a külső dísz legyen a ti ékességetek, ne a hajfonogatás, arany ékszerek felrakása vagy különféle ruhák felöltése, hanem a szív elrejtett embere a szelíd és csendes lélek el nem múló díszével: ez értékes az Isten előtt. Péter első levele 3. fejezet 3-4. vers



A mai társadalom azt tanítja neked, hogy az értéked a külső megjelenésedből és az anyagi javaidból fakad. Arra ösztönöznek téged, hogy folyamatosan a legjobb külső megjelenést mutasd fel, az arany ékszerektől és divatos ruháktól kezdve egészen a tökéletesen megformált külsőig. Azonban Isten szava a valódi értékeket és szépséget helyezi előtérbe.

Az igazi ékesség nem a külső díszekben vagy a divatos megjelenésben rejlik, hanem a szívben. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy hanyagold el magad és egyáltalán ne figyelj oda a külsődre. Azonban az igazi szépség forrása nem az, amit a tükörben látsz, hanem az, ami a szíved mélyén rejtőzik. Az Isten előtt értékesnek számít az a szelíd és csendes lélek, amely nem csupán kivetül a körülötted lévő világra, hanem belülről fakad.

A szelíd és csendes lélek nem feltűnő vagy harsány. Nem próbálja magát az előtérbe tolni vagy másokat elnyomni. Olyan sok ember, sokféle módon, harsányan akarja önmagát előtérbe tolni: egy kelleténél rövidebb szoknyával, egy kelleténél kihívóbb testtartással, egy kelleténél feltűnőbb viselkedéssel emberek sokasága akarja megragadni a figyelmet. Kétségbeesetten, bizonytalanul és gyakran szavak nélkül harsogják: RÁM FIGYELJ! Ehelyett az alázatos lélek, szeretetteljes és megértő. Ez a lélek hajlandó másokért áldozatot hozni, és önzetlenül szolgálni. Ez az a lélek, amely mély kapcsolatban áll az Úrral, és amelyből az Ő szeretete sugárzik ki.
Az Úr előtt értékes az ilyen szelíd és csendes lélek, mert ez az, ami igazán tükrözi az Ő jellemét és szeretetét. Ez az, amit az Úr igazán értékel és dicsőít. Ezért törekedj arra, hogy szívedben az Úr iránti alázattal és szeretetteljes hozzáállással élj, és hagyd, hogy ez az igazi szépség és érték legyen, ami kiárad belőled, hogy mások is meglássák és megdicsérjék az Úr által munkált belső ékességedet. Ha ezt fogod tenni, garantáltan ki fogsz tűnni a harsány, figyelmet követelő tömegből. 

IMA: Istenem, taníts meg engem csendesen de érthetően közvetíteni azt az értéket és szépséget, amit Tőled nyertem. Krisztus nevében, Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...