2024. február 16., péntek

Dicséretre méltó szépség

Csalóka a báj, mulandó a szépség, de az Urat félő asszony dicséretre méltó.                                 Példabeszédek könyve 31. fejezet 30. vers



Életed része, hogy azok a dolgok, amelyeket szépnek tartasz, csalogatnak, legyen az egy gyönyörű táj, egy vonzó megjelenés vagy egy csábító lehetőség. Ezek a dolgok átmeneti élvezetet és örömöt ígérnek, de hosszú távon nem képesek igazi értéket adni az életednek. Megcsodálsz egy szép tájat, de hamar átlagossá válik és már nem köti le a figyelmedet.

A külső szépség és báj gyakran elhomályosítja a valódi értékeket és erényeket. Az emberek hajlamosak csak a külsőre összpontosítani, és megfeledkezni arról, hogy a belső tulajdonságok, mint az alázat, a szeretet, az igazságosság és a bölcsesség, sokkal fontosabbak és maradandóbbak. Az igazság azonban az, hogy az Urat félő asszony dicséretre méltó. Az Úr félelmében élő ember értékrendje és cselekedetei különböznek a világi normáktól. Ő vagy ők, akik az Úr előtt alázattal és tisztelettel állnak, valódi dicséretre méltóak. Erről nem hallasz a mai magazinokban. Nők és férfiak egyaránt szinte kizárólag a külső megjelenésük alapján vannak megítélve. Hány kg vagy, milyen ételeket fogyasztasz, mennyire divatos ruhákban jársz, mennyire drága és kényelmes az autód stb.stb. Közhelyként hangzik, de az igazi és maradandó szépség valóban belülről fakad.

Az Urat félő asszony nemcsak a külső szépségben vagy a bájban tündököl, hanem az Isten iránti engedelmességben és a belső erényekben ragyog. Az ő élete bátorítást nyújt másoknak, és példaként szolgál az Úr hűségével és szeretetével kapcsolatosan.

Ezért légy bölcs, és ne csak a külsőre, hanem a belső értékekre is összpontosíts. Keresd az Úr jelenlétét és vezetését életedben, és hagyd, hogy az Ő bölcsessége és szeretete formálja át gondolkodásodat és cselekedeteidet. Így lehetsz valóban dicséretre méltó az Úr szemében és az emberek között egyaránt. A külső szépség nap, mint nap hanyatlik, de az igazi, belső szépség napról-napra szebben ragyog.

IMA: Istenem, tégy engem a te mércéd szerint istenfélő férfivá, nővé. Krisztus nevében kérlek, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...