2024. március 26., kedd

A hit, amely átformál

Amikor korán reggel a város felé ment, megéhezett. Meglátott egy fügefát az út mellett, odament, de semmit sem talált rajta, csak levelet. Ekkor így szólt hozzá: "Ne teremjen rajtad gyümölcs soha többé!" És hirtelen elszáradt a fügefa. Amikor látták ezt a tanítványok, elcsodálkoztak, és azt kérdezték: "Hogyan száradt el ez a fügefa ilyen hirtelen?" Jézus így válaszolt nekik: "Bizony, mondom néktek, ha van hitetek, és nem kételkedtek, nem csak a fügefával tehetitek meg ezt, hanem ha ennek a hegynek azt mondjátok: Emelkedj fel, és vesd magad a tengerbe! - az is meglesz. És mindazt, amit imádságban hittel kértek, megkapjátok." Máté evangéliuma 21. fejezet 18-22. versek



Amikor Jézus kora reggel úton volt és megéhezett, találkozott egy fügefával, melynek ágain nem talált mást, csak leveleket. Az éhes Jézus közelebb lépett, remélve, hogy talál valami táplálót, de hiába. Ekkor, szavakat intézett a fához: "Ne teremjen rajtad gyümölcs soha többé!" És az, ami történt, megrendítette a körülötte állókat. A fügefa hirtelen elszáradt, azonnal engedelmeskedett volna a kijelentésnek.

A tanítványok elcsodálkoztak, és nem értették, hogyan történhetett meg mindez? Feltették a kérdést: "Hogyan száradt el ez a fügefa ilyen hirtelen?" És Jézus válasza mélyen belevésődött a szívükbe és értelmükbe. "Bizony, mondom néktek, ha van hitetek, és nem kételkedtek, nem csak a fügefával tehetitek meg ezt, hanem ha ennek a hegynek azt mondjátok: Emelkedj fel, és vesd magad a tengerbe! - az is meglesz. És mindazt, amit imádságban hittel kértek, megkapjátok."

Ez a történet arra tanít, hogy a hit hatalma felülmúlhat mindent. A fügefa elszáradása nem pusztán egy történet arról, hogy Jézus, Aki a világ teremtője, joggal keresi gyümölcsöket és ha nem találja azokat, akkor joga van ítéletet is kimondani a teremtett világ felett.Isten arra is tanít, hogy a szavában vetett hitnek hatalma van dolgokat megváltoztatni, akár a legmegdöbbentőbb módon is.

Ha hittel fordulsz Istenhez, ha hited megingathatatlan és kételkedés nélküli, akkor csodák történhetnek. Nemcsak fügefákat száríthatsz el, vagy hegyeket mozdíthatsz el, hanem az életed minden területén megkaphatod azt, amit hittel kérsz. Az imádság, a hit és a bizalom összekapcsolódik, hogy valódi változást hozzon az életedbe és a világba.

IMA: Istenem, engem is Te teremtettél és jogod van ítéletet mondani életem felett. Szeretnék gyümölcstermő életet élni és meggyökerezni a hitben. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...