2024. március 27., szerda

Isten terve és az engedelmesség

Jézus ekkor elküldte Pétert és Jánost ezt mondva: "Menjetek el, és készítsétek el nekünk a húsvéti vacsorát, hogy megehessük." Ők pedig ezt kérdezték tőle: "Mi a kívánságod, hol készítsük el?" Ő így válaszolt: "Amikor beértek a városba, szembejön veletek egy ember, aki egy korsó vizet visz; kövessétek őt abba a házba, amelybe bemegy, és mondjátok meg a ház gazdájának: a Mester ezt üzeni neked: hol van az a szállás, ahol tanítványaimmal együtt megehetem a húsvéti vacsorát? Ő mutat nektek majd egy nagy berendezett emeleti termet: ott készítsétek el." Akkor elmentek, és mindent úgy találtak, amint előre megmondta nekik; és elkészítették a húsvéti vacsorát.
Lukács evangéliuma 22. fejezet 8-13. versek



Amikor Jézus elküldte Pétert és Jánost, hogy készítsék el neki és a tanítványoknak a húsvéti vacsorát, ez a nem csupán egy egyszerű feladat volt. Ez a történet egy mélyebb üzenetet hordoz magában, amelynek értelme és jelentése túlmutat a hétköznapi tevékenységeken.
Jézus nemcsak azt kérte tőlük, hogy egy vacsorát készítsenek elő számára és a tanítványok számára. Sokkal inkább arra tanít a történet által téged és engem is, hogy az engedelmesség és a bizalom kulcsfontosságúak az Isteni tervben való részvételedhez. Ő tudta, hogy a városban egy megjelölt helyen lesz a vacsora helyszíne, és megmutatta, hogy milyen módon fognak rátalálni a kiküldöttek is.
Ugyanakkor arra is ügyelt, hogy Júdás, az áruló, ne tudja beazonosítani pontosan azt a helyet, ahol az emlékezetes vacsora lesz, mert ez a vacsora benne volt az Isten tervében és áldássá lett minden valaha élt és élő keresztény számára.
Isten felfedi az Ő tervét Péternek és Jánosnak, akik bizonyságot tettek hűségükről és szeretetükről, részt is kapnak ebben a tervben, de Júdást nem tájékoztatja a pontos részletekről és részt sem ad neki annak előkészítésében.
Ez az üzenet arra tanít, hogy Isten mindig vezeti azokat, akik Őt szeretik, de neked is lépéseket kell tenned az engedelmesség és a hit útján. Péter és János hittek Jézus szavában, és meg is találták azt a helyet, amelyet meg kellett keresniük.
A történet azt is megmutatja, hogy Isten időnként olyan embereket helyez az utadba, akik segítenek téged az Ő akaratának végrehajtásában. Az a férfi, aki a korsó vizet vitt, lehetett volna csak egy egyszerű járókelő, de valójában az Isten irányítása által az útmutatók egyikévé vált.
Amikor Péter és János végül megtalálták a helyet, mindent úgy találtak, ahogy Jézus előre megmondta nekik. Ez megerősítette hitüket és bizalmukat abban, hogy Jézus valóban az Isten Fia, akinek szavaiban teljesen megbízhatnak.
Ahogy te is járod az életed útját, hasonlóképpen fontos, hogy engedelmeskedj és bízz Isten vezetésében. Ő mindig azért van veled, hogy segítsen, és megmutassa az utat amelyen járnod kell. Légy nyitott az Ő vezetésére, és kövesd azt a hit és a bizalom jegyében. Akkor megtapasztalhatjuk az Ő kegyelmét és áldásait az életedben.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy akik téged igazán szeretnek és keresnek, azoknak felfeded a Te terveidet és részt is adsz nekik a tervedben. Szeretnék én is hittel és bizalommal engedelmeskedni a Te szavadnak. Szentlelked által támogass ebben, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...