2024. március 10., vasárnap

Amikor segítségre van szükséged

Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt. Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk.
Zsidókhoz írt levél 4. fejezet 15-16. versek



Szomorú tény, de mégis valóság, hogy sok ember ugyan megvallja, hogy bízik Istenben, de sosem képes hit által elfogadni Isten bűnbocsánatot és új életet adó kegyelmét.
Ne csak elméletben bízz Krisztusban, az igazi Főpapban, hanem menj is a kegyelem királyi széke elé imádságban, amikor segítségre van szükséged. Nem vagy egyedül a kísértések elleni harcodban. Krisztus maga is ember volt és minden kísértést átélt, de nem bukott el ezekben. Éppen ezért tud neked segíteni és tud téged megérteni. Krisztus tudja, hogy esendő halandóként milyen nehézségekkel jár a földi élet.
Amikor bizalommal járulsz az ő kegyelmi trónusához, nem csak irgalmat nyersz, hanem kegyelmet is találsz akkor, amikor leginkább szükséged van rá. Krisztus szíve mindig nyitva áll számodra, és kegyelme mindig elérhető, amikor hozzá fordulsz segítségért.
Krisztus, a mi főpapunk, mindig mellettünk áll, készen arra, hogy segítsen és vezessen minket a helyes úton. Bízzunk benne, és forduljunk hozzá bizalommal minden időben, hogy megtapasztaljuk az ő kegyelmének és irgalmának gazdagságát az életünk minden területén.

IMA: Úr Jézus, Te együtt érzel azokkal akik kísértésbe estek, mert Te is kísértést szenvedtél. Azokkal is, akik elesnek a kísértésekben, habár Te sosem estél el, de magunkra vállaltad minden bűnünket. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy nem tudunk becsapni téged. Segíts, hogy ne mentegessük a menthetetlent, hanem hozzuk a kegyelem királyi székéhez, hogy igazi megbékélést és kegyelmet találjunk amikor arra szükségünk van. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...