2024. március 11., hétfő

Vigyázz kikkel barátkozol!

Most tehát azt írom nektek, hogy ne éljetek közösségben azzal, akit bár testvérnek neveznek, de parázna vagy nyerészkedő, bálványimádó vagy rágalmazó, részeges vagy harácsoló. Az ilyennel még együtt se egyetek. Mert mit tartozik rám, hogy a kívül levők felett ítélkezzem? Nem a belül levők felett ítélkeztek-e ti is? A kívül levőket pedig Isten fogja megítélni. Távolítsátok el azért a gonoszt magatok közül! Korintusiakhoz írt első levél 5. fejezet 11-13. versek



Olyan időket élünk Európában, amikor az emberek egy része úgy vallja magát kereszténynek, hogy voltaképp fogalma sincs mit jelent a kereszténység. Isten beszéde azonban ezúttal is segít tisztán látni és eligazodni a hamis szeretet és tolerancia elcsépelt közhelyei között.
Isten beszéde különbséget tesz azok között, akik elkötelezettek Isten követését illetően és azok között, akik teljesen más utakon járnak.
Isten szava ma arra figyelmeztet, hogy ne élj közösségben azokkal, akik ugyan Krisztus követőknek vallják magukat, de folyamatosan bűnökben élnek és bűnbánat helyett különböző kifogásokat gyártanak azért, hogy tovább maradhassanak bűnös életmódjuk posványában.
Ne vedd könnyedén azt, hogy kiket engedsz be a belső körödbe, kiket engedsz közel magadhoz, kikkel alakítasz ki szoros kapcsolatot.
Másodszor, ne hidd el a "ne ítélj" félremagyarázott változatát. Isten népében, a keresztény gyülekezetben, Isten gyermekei meg tudják különböztetni a saját és testvéreik életében azt, hogy mik azok a cselekedetek, amiket Isten gyűlöl és mik azok, amiket Isten szeret és amelyekkel Isten közösséget vállal.
Nem a mi dolgunk az istentelenek fölött ítéletet mondani, hiszen ők sötétségben és tudatlanságban vannak, de nagyon is fontos, hogy Isten népe között legyenek emberek, akik részrehajlás nélkül felismerik a gonosz cselekedeteket és a gonosz lelkeket.
Fájdalmas, de napjainkban olyan sok "gyülekezetben" annyira megromlott a lelki ítélőképesség, hogy gyakran az istentelen embereknek magasabb szintű az erkölcsi érzékük.
Isten kegyelemmel és irgalommal fordul mindazokhoz, akik megvallják bűneiket és megbánják, vállalják a felelősségüket és készek szakítani bűnös életvitelükkel.
De elutasítja azokat, akik a vallásosság leple alatt akarják folytatni kétes, Isten által gyűlölt és megvetett életvitelüket.
Tégy egy rohadt almát egy kosárba, amelyben egészséges almák vannak és hamar elkezdenek azok is rothadni. Éppen ezért fontos a gonoszt nemcsak a saját életedben felszámolni, hanem a környezetedben, baráti körödben is.
Törekedj a tisztaságra és a szent életre. Ha bűnt követsz is el, nem élj folyamatosan abban, ne alkudj meg, hanem jöjj Isten kegyelmi trónjához, hogy Krisztus vére által kegyelmet találj. Köss szövetséget, barátságot olyan emberekkel, akik szintén erre törekednek.
Természetesen máshogy is cselekedhetsz, de annak az árát magadnak kell majd megfizetni.


IMA: Istenem, segíts nekem olyan emberek társaságában lennem, akik őszinte szívből törekszenek Neked tetsző életet élni, hogy magam is növekedhessek velük, általuk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...