2024. március 12., kedd

Erősödj meg!

Te azért, fiam, erősödjél meg a kegyelemben, amely a Krisztus Jézusban van.                            Timóteushoz írt második levél 2. fejezet 1. vers



A fenti mondat rövidnek és egyszerűnek tűnhet, de rengeteg gazdagságot rejt számodra. Fontos, mert magában hordozza az isteni kegyelem és az ember, Krisztusban vetett üdvözítő hitének kapcsolatát.
A lelki megerősödés egy élethosszig tartó folyamatot jelöl. Ennek a lelki erőnek forrása Jézus Krisztus.
Ő az igazi lelki erő és a kegyelem forrása is. Amikor teljesen elkötelezed magad Krisztus mellett, amikor teljesen belé veted hitedet, akkor tapasztalod meg, hogy napról-napra erősödik, edződik a lelked.
A keresztény élet, ha valóban Krisztus követéséről szól, sok-sok harcon, nehézségen és kísértésen át vezet. Ha fel akarod venni a harcot, akkor igazi erőre van szükséged. Éppen ezért Krisztus nem hagyja egyedül az övéit. Krisztus ereje és kegyelme által tudsz folyamatosan növekedni a hitben, szeretetben és állhatatosságban.
Az őszinte lelkület, a kitartó imádság, Isten igaz szavára való építés mind az erősödés eszközei lehetnek számodra is.
A Krisztus ereje és kegyelme pedig mindig tökéletesen elegendő a számodra.


IMA: Istenem, Krisztusra akarok összpontosítani, mert tudom, hogy a Belőle fakadó hit és kegyelem a kulcsa győzelmes életemnek. Krisztus nevében segíts ebben, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...