2024. március 13., szerda

Felfghatatlan szeretet

Mert amilyen magasan van az ég a föld fölött, olyan nagy a szeretete az istenfélők iránt. Amilyen messze van napkelet napnyugattól, olyan messzire veti el vétkeinket. 103. zsoltár 11-12. versek



Az igazi szeretet és irgalom képes túlmutatni mindenen, amit az emberiség el tud képzelni vagy megérteni. A Bibliában olvashatjuk azt a csodálatos igazságot, hogy Isten szeretete annyival magasabb rendű az emberi szeretetnél, mint amennyivel magasabb rendű az ég a talajhoz képest. Ez azt jelenti, hogy Isten végtelen szeretete, kegyelme és irgalma messze túlmutat minden emberi felfogáson és képességen.
Az ég és a föld közötti távolság nemcsak fizikai mértékben óriási, hanem szimbolikusan is jelenti az isteni szeretet és irgalom mélységét. Isten szeretete olyan nagy, hogy áthatol minden határon és távolságon. Nem számít, milyen messze vagy Tőle, milyen mélyen merültél a bűnbe vagy a távolodásba, az Ő szeretete mindig elér téged. Ahogyan a napkelet és a napnyugta közötti távolság hatalmas, úgy Isten az Úr elveti vétkeidet, ha hűségesen visszatérsz Hozzá. Az őszinte bűnbánat és megtérés révén Isten elvezet téged a bűnös állapotból a megbocsátás és az új élet felé. Az Ő irgalma és kegyelme túlmutat a bűneiden, és lehetővé teszi, hogy újra közel kerülj Hozzá.
Isten szeretete és irgalma végtelen, és mindig elérhető számodra, ha valóban istenfélő, tisztelő ember vagy. Akármilyen messze vagy tőle, akár milyen mélyre merültél a bűnbe, mindig számíthatsz az Ő megbocsátására és szeretetére. Legyen ez az igazság útmutatás számodra minden nap, és hadd áradjon ki belőled is az Isten iránti szeretet és hűség minden ember iránt.

IMA: Istenem, a Te gyermekeid iránt, akik igazi tisztelettel fordulnak Feléd, végtelen szereteted és kegyelmed. Légy áldva és magasztalva ezért. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...