2024. március 8., péntek

Győztes nők

Ti Istentől valók vagytok, gyermekeim, és legyőztétek őket, mert nagyobb az, aki bennetek van, mint az, aki a világban van. János első levele 4. fejezet 4. vers



Ma, amikor sok országban nőnapot ünnepelnek, emlékezz meg arról, hogy mennyire különleges és értékes nő vagy Isten szemében. Az ő szeretete és kegyelme által minden nő hihetetlen erőt és bátorságot kaphat. Az ő kezének munkája férfi és nő egyaránt, teremtett lények, akiket szeretettel és gondoskodással alkotott meg.

Az Igében olvashatjuk: "Ti Istentől valók vagytok, gyermekeim, és legyőztétek őket, mert nagyobb az, aki bennetek van, mint az, aki a világban van." Ezek a szavak emlékeztetnek bennünket arra, hogy bármilyen kihívással is nézel szembe életedben, Isten gyermekeként benned nagyobb erő lakozik, mint bármilyen külső erő, ami téged próbára tesz.

A mindennapi életben gyakran szembesülsz nehézségekkel, kételyekkel és félelmekkel. De ne feledd, hogy Isten beléd helyezte a hit és a bátorság ajándékát. Ő a te erőd és oltalmad, és ha rá támaszkodsz, akkor semmi sem lehetetlen számodra.

Az élet útján járva meg kell tanulnod hinni abban, hogy Isten követése teljesítheti ki igazán nőiességedet, értékeidet. A lelked ellensége azon munkálkodik, hogy nők és férfiak milliárdjait merítse kételkedésbe és ezáltal különböző bűnökbe, ezzel megfosztva őket attól az értékes jövőtől, amit Isten neked szánt. Talán nehéz neked nőként ez a nap, mert úgy érzed senki sem szeret téged és te sem tartod magad túl sokra. Talán szeretnél egy szál virágot kapni vagy néhány kedves szót a férjedtől, szeretteidtől, de tudod jól, hogy ez idén sem fog megtörténni. Talán azon fogsz ma bánkódni, hogy ugyan kaptál valami kis figyelmességet, de nem érzed, hogy bárki számára igazán értékes lennél nőként az év többi napján. Ne feledd, hogy Isten az, aki megerősít téged, amikor gyenge vagy és sötét gondolatok kísértenek, és vezet téged, amikor eltévedsz az úton.

Kedves női olvasóim, legyen ez a nőnap egy olyan alkalom számotokra, amikor megemlékeztek arról milyen különleges ajándékot kaptatok Istentől: az erejét és a szeretetét. Bízzatok benne, és hagyjátok, hogy vezessen titeket az életetek minden területén. Legyetek bátrak és álljatok meg az Istenben vetett hitetekben, mert Ő mindig veletek van, és soha nem hagy el titeket, ha átadjátok életeteket Neki. Ha úgy érzitek a bűn bemocskolt titeket, és őszinte bűnbánatra, bűngyűlöletre jutottatok el, jöjjetek Krisztushoz: " Akik töredelmes bűnbánattal, alázattal jönnek Krisztushoz és bíznak az Ő áldozatának bűnbocsátó, új életed adó erejében, azoknak ma is azt mondja: " Én sem ítéllek el. Menj, de többé ne vétkezzél, hogy valami ennél is rosszabb ne történjen veled.”

Boldog, Isten fenti áldásaiban gazdag nőnapot kívánok először is feleségemnek: Evódiának, lányomnak Zsófinak és édesanyámnak: Ibolyának, másodsorban pedig mindazoknak a nőknek, akiket Isten rokonságomba, baráti körömbe helyezett és általuk gazdagabbá lehetett életem, végül, de nem utolsós sorban minden kedves elmélkedést elolvasó, szolgálatunkat követő hölgynek. Legyen áldott az életetek minden napja!
Szeretettel, Tencut Zoltán


IMA: Istenem, nő és férfi egyaránt a Te teremtményeid. Hálát adunk ma különösen a nőkért és a Szentlélek erejéért, amely által győztesek lehetnek. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...