2024. március 7., csütörtök

Kihez hasonlíthatnád Istent?

Kihez hasonlíthatnátok engem, kivel mérhetnétek össze? - mondja a Szent. Tekintsetek föl a magasba, és nézzétek: ki teremtette az ott levőket? Előhívja seregüket szám szerint, néven szólítja mindnyájukat. Olyan hatalmas és erőteljes, hogy egy sem mert hiányozni. Ézsaiás könyve 40. fejezet 25-26. versek



Ki lehet az, akihez hasonlítanánk Istent? Kivel mérhetnénk össze az Ő nagyságát és erejét? A válasz nyilvánvalóan az, hogy senkivel. Hiszen nincs semmi, ami hasonlítana rá, semmi, ami megközelítené őt az Ő erejét és hatalmát.

A magasságokat és a csillagokat tekintve csodálat és alázat tölt el minket. Az ég csodálatos képződményeinek szépsége és a világegyetem óriási méretei mind azt bizonyítják, hogy valaki hatalmasan és bölcsen alkotta meg azokat. Az Isten, aki teremtette az összes csillagot és bolygót, az összes életet és lényt, nem hasonlítható semmihez a világon.

Ismerd fel és ismerd el az Isten mindenhatóságát és nagyságát. A szemlélődés és az elgondolkodás segít abban, hogy mélyebb szinten megértsd az Ő hatalmát és szeretetét irántad. Az Isten, aki minden létezőt számon tart és gondoskodik róluk, mindnyájunkra vigyáz, és vezet bennünket az életünkben.

Ahogy felnézel az égre, emlékeztesd magadat arra, hogy az Isten, aki a csillagokat a helyükre helyezte és nevén szólította őket, ugyanolyan gondoskodással és szeretettel figyel téged is. Bízhatsz benne, hogy ő az, aki irányítja az életedet és mindig melletted áll, akármerre is vinne téged Szentlelke által.

IMA: Istenem, köszönöm, hogy jó, bölcs és mindenható Isten vagy, aki senkihez és semmihez sem hasonlítható. Köszönöm szerető gondviselésedet, kegyelmedet gyermekeid iránt. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...