2024. március 5., kedd

Gyümölcsöző élet titka

...imádkozom azért, hogy a szeretet egyre inkább gazdagodjék bennetek ismerettel és igazi megértéssel; hogy megítélhessétek, mi a helyes, hogy tiszták és kifogástalanok legyetek a Krisztus napjára, és gazdagon teremjétek az igazság gyümölcseit Jézus Krisztus által Isten dicsőségére és magasztalására. Filippibeliekhez írt levél 1. fejezet 9-11. versek




Ebben az imádságban Pál apostol az örök értékekre és célokra irányítja a figyelmet. Az első és legfontosabb kérés az, hogy a szeretetünk egyre inkább gazdagodjék. Nem egy felszínes, önző, Istentől elszakadt szeretetről van szó, hanem arról a szeretetről, amely Isten szeretetéből fakad és mások iránti elkötelezettségből táplálkozik.

Az igazi szeretet nem csupán érzés, hanem tettekben megnyilvánuló valóság. Ezért imádkozz azért, hogy szereteted gazdagodjon az ismerettel és igazi megértéssel. Az igazi szeretet az emberek megértésére és elfogadására ösztönöz téged, és ezáltal mélyebb kapcsolatokat építhetsz azokkal, akik szintén Isten gyermekei és a szent életre törekszenek.

Pál imádságának második része arra irányul, hogy megítélhessük, mi a helyes. Az igazság és tisztaság keresése minden keresztény életének központi elemévé kell, hogy váljon. Az igazság megismerése és megélése az, ami által Isten megdicsőülhet életedben.

Végül, az imádság arra is rámutat, hogy ez a folyamat ne csak benned történjen meg, hanem rajtad keresztül is. Arra hív téged, hogy gazdagon teremd az igazság gyümölcseit, és ezáltal dicsőséget és magasztalást hozz Istennek.

Ez az imádság arra is emlékeztet, hogy keresztényként nem csupán a saját boldogságodra és fejlődésedre kell törekedned, hanem arra, hogy mások számára is áldás legyél és Isten dicsőségét hirdesd. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...