2024. március 15., péntek

Szabadság és gyógyulás útja

...ha megalázza magát népem, amelyet az én nevemről neveznek, ha imádkoznak, keresik az én orcámat, és megtérnek gonosz utaikról, én is meghallgatom a mennyből, megbocsátom vétküket, és meggyógyítom országukat.
Krónikák második könyve 7. fejezet 14. vers



Magyarok milliói világszerte, a mai napon az 1848-as szabadságharcra és annak hőseire emlékezik. Azt sem felejtheted el, hogy a büszke magyar és az ország helyreállása erkölcsi, gazdasági és sok más vonatkozásban nem egyeztethető össze. A Bibliában olvashatjuk Isten ígéretét, hogy ha népe megalázza magát, és őszintén visszatér Hozzá, akkor Isten meghallgatja imáikat, megbocsátja bűneiket és meggyógyítja országukat. Ez az ígéret csodálatos reménységet hordoz számunkra, és tanúskodik Isten végtelen kegyelméről és szeretetéről. Ez az ígéret pedig hitem szerint a magyar vagy bármelyik más nemzet vonatkozásában is igaz. A gyógyulás útja az Isten előtti megalázkodással kezdődik.
Az imádság és a megtérés szintén fontos lépései az emberi kapcsolatok és Istennel való kapcsolat helyreállításának. Amikor megalázzuk magunkat Isten előtt, felismerjük bűneinket és hibáinkat, és őszintén megbánjuk azokat, akkor megnyitjuk szívünket Isten számára. Az imádság és a megtérés által kapcsolatba lépünk az Ő szent jelenlétével, és megnyitjuk az utat a megbocsátás és a gyógyulás felé. Van mit megbánnia a magyar nemzetnek és a magyar egyéneknek? Van! Nem gyógyulhat meg a magyar nemzet úgy, hogy zászlójára tűzi a kereszténységet, miközben a lopásra, sikkasztásra, korrupcióra, hazugságra azt mondja, hogy azok a keresztény életvitel részei.
Nem gyógyulhat meg úgy a magyar nemzet, hogy az egyházai és annak vezetői nagyobb tisztelettel és félelemmel vannak a politikai szereplők iránt és anyagi előnyökért eladja Krisztus és az evangélium ügyét.
Nem gyógyulhat fel úgy a nemzet, hogy bűnbánat helyett bűnbakot keres, igazság helyett gazságokat és féligazságokat hirdet.
Isten iránti megalázkodásoddal és imádságoddal te is tanúságot tehetsz arról, hogy hiszel az Isten hatalmas kegyelmében és szeretetében. Az őszinte megtérés és az imádság nemcsak azt jelenti, hogy felismered bűneidet, hanem azt is, hogy hiszel abban az ígéretben, hogy Isten hűségesen meg fog hallgatni téged és megbocsátja bűneidet.
Ez az egyetlen útja a gyógyulásnak és a felemelkedésnek egyéni életedet és nemzetedet tekintve.


IMA: Istenem, adj őszinte bűnbánatot, megalázkodást, megtérést országunk vezetőinek, de nekünk és családjainknak, egyházainknak is. Köszönjük, hogy elénk adtad ma a szabadság, felemelkedés és gyógyulás útját. Adj nekünk alázatot és hitet, hogy meg is ragadjuk azt. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...