2024. április 14., vasárnap

Kitartás és győzelem

Mert állhatatosságra van szükségetek, hogy az Isten akaratát cselekedjétek, és így beteljesüljön rajtatok az ígéret.
Zsidókhoz írt levél 10. fejezet 36. vers



Az állhatatosság vagy maibb szóval élve kitartás, olyan erény, amelyre mindannyiunknak szüksége van az életünkben, különösen akkor, amikor az Isten akaratát keressük és követjük. Az Úr által adott ígéretek, az Ő tervei mindannyiunk számára ott vannak, de ezek beteljesülése nem mindig rövid távon történik. Az állhatatosság az, ami segít neked kitartani az Úr útján, még akkor is, amikor nehézségekkel, csüggedéssel vagy kételyekkel találod szembe magad. Sokat beszélhetne erről az az édesanya, aki 20 vagy 30 éven át imádkozik gyermekéért, míg az végre Istenhez fordul és jó irányba terelődik élete.
Az Isten akarata nem mindig egyértelmű azonnal, és ez gyakran késztet téged arra, hogy hittel és állhatatossággal járj az Ő útján. Az erőnk és kitartásunk nem saját erőforrásainkból származik, hanem az Úr kegyelméből és erejéből. Amikor az Ő akaratát keresve igyekszel kitartani, akkor engedelmeskedsz és belépsz arra a területre, ahol az Ő ígéretei valósággá válnak életedben.
Az állhatatosság nem azt jelenti, hogy keményen ragaszkodsz a saját utadhoz vagy terveidhez, hanem azt, hogy hűségesen követed az Úr vezetését, még akkor is, ha nem érted teljesen az Ő tervét vagy az előtted álló kihívásokat. Az Úr útján való járás magába foglalja a hitet és a bizalmat, hogy az Ő vezetése mindig a legjobb számodra, még akkor is, ha azt nem mindig érted azonnal.

Az állhatatosság fontos az imádságban is. Amikor az Úrhoz fordulsz kérve az erőt és a vezetést, akkor megerősítést kapsz arra nézve, hogy kitarts az Ő útján, és hűségesen kövesd az Ő akaratát.

Végül az állhatatosság nemcsak saját életedben hozhat változást, hanem mások életében is. Amikor kitartóan követed az Úr útját és az Ő akaratát cselekszed, akkor tanúságot teszel másoknak is az Ő szeretetéről és hűségéről. Így beteljesedik rajtad az Ígéret, és az Úr dicsősége még jobban kinyilvánul életedben és környezetedben.


IMA: Istenem, adj nekem bölcs szívet, hogy kitartással követhesselek Téged. Krisztus nevében, Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...