2024. április 22., hétfő

Szeressétek az Urat!

Szeressétek az Urat, ti hívei mind! Az állhatatosokat megtartja az ÚR, de kamatostul megfizet a gőgösöknek. Legyetek erősek és bátor szívűek mind, akik az Úrban reménykedtek!                             31. zsoltár 23-24. versek



Az Isten szeretete nem csak érzelmi állapotot jelent, hanem cselekvést és elköteleződést is. Isten szeretetére adott válaszod legyen aktív és állandó, egy életre szóló elkötelezettség, mely minden más kapcsolatodat is áthatja.

Az állhatatosság azt jelenti, hogy kitartasz hitedben még a nehézségek, kísértések és kételyek idején is. Ezzel szemben a gőg, mint bűn, eltávolít Istentől, mert ez az elbizakodottság megnyilvánulása, amely nem ismeri el Isten hatalmát és irgalmát.

Végül bátorságot és erőt találhatsz abban a bizonyosságban, hogy Isten veled van, és Ő az, aki erőssé tesz. Ha az Úrban reménykedsz, akkor képes vagy szembenézni a félelmekkel, kihívásokkal, mert tudod, hogy a végső győzelem Krisztus által rád vár.

Isten ma arra ösztönöz téged, hogy vizsgáld meg szívedet: hogyan tudnád elmélyíteni szeretetedet Isten iránt? Miként őrizheted meg kitartó bizalmadat Isten iránt úgy, hogy közben nem esel a gőg csapdájába? Hogyan erősítheted meg bátorságodat és hitedet az Úrban, hogy legyőzhesd a nehézségeket?

Minden nap kihívásokkal teli, de ha az Úrban reménykedsz, képes vagy túllépni a nehézségeken, megtartva szeretetedet, alázatodat és bátorságodat.

IMA: Istenem, szeretnék elmélyülni a feléd irányuló szeretetben, hitben, bizalomban, alázatban. Tégy engem bátorrá Krisztus által, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...