2024. április 9., kedd

Tevékeny hálaadás

Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala. Kolossébeliekhez írt levél 3. fejezet 17. vers



Mindent Krisztus nevében tenni, nem csak a templomi, egyházi szolgálatra vonatkozik, hanem mindennapi tevékenységeidre és beszédedre is kiterjed. Az, hogy Krisztus nevében élsz, nem csupán egy vallásos jelszó vagy egy vallási formula, hanem egy életstílus, melynek középpontjában a Krisztus tanításai, példája és szeretete áll.

Miközben elmerülsz a mindennapi feladatokban és kötelességekben, könnyen elsikkadhat a Krisztus nevében való cselekvés és szó. De az Írás ebben a versben arra ösztönöz téged, hogy mindenben Krisztus nevét hordozzuk és annak értelmében cselekedjünk. Ez nem csak azt jelenti, hogy mondunk vagy teszünk valamit, majd utána hozzáteszünk egy "Jézus nevében, Ámen" kifejezést. Ez éppen annyira nevetséges és értelmetlen, mint amikor valaki egyáltalán nem szeretetből tesz vagy mond valamit, olyannyira, hogy maga is megérzi ezt, de a végén mégis hozzáteszi: " Ezt szeretetből tettem vagy mondtam." Ez sokkal több üres vagy ellentmondásos szavaknál.

Az Úr Jézus nevében történő cselekvés azt jelenti, hogy az ő szeretetét, bölcsességét és kegyelmét hordozod magadban mindenkor. Amikor másokkal beszélsz, ne csak a saját érdekeidre figyelj, hanem gondolj arra, hogy hogyan tükrözheted Krisztus szeretetét és tanításait azáltal, amit mondasz. Amikor cselekszel, ne csak saját céljaidat vedd figyelembe, hanem azokat a tetteket részesítsd előnyben, amelyek az Úr örömét szolgálják és embertársaid javát is szolgálják.

Ez az elv nem csak arról szól, hogy hogyan viselkedj másokkal, hanem arról is, hogy hogyan élj összhangban Istennel. Minden cselekedetedet és szavadat az Atya Istennek szenteled, hálát adva neki az áldásokért és a vezetésért. Ezáltal minden pillanatodat átjárhatja az imádság és az alázat, melyek Krisztus példáját követve erősítenek téged az életed útján.

Ahogy mindennapi életed során Krisztus nevében cselekszel és szólsz, szíved telve lesz az Atya iránti hálával és az Ő jelenlétének tudatával.


IMA: Istenem, taníts meg Szentlelked által a Te dicsőségedre élni és beszélni. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...