2024. június 26., szerda

Cselekvő hit és valós jutalom

Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istent keresi, annak hinnie kell, hogy ő van; és megjutalmazza azokat, akik őt keresik. Zsidókhoz irt levél 11. fejezet 6. vers



Képzeld el egy sötét éjszaka csendjét. Az erdő szélén egy kis tisztáson állsz, kezedben egy kicsi, pislákoló lámpással. Az erdő mélye rejtélyes és félelmetes, de a lámpa fényében bátran léphetsz előre, bízva abban, hogy minden lépésed biztonságos lesz. Ez a lámpás az Istenben vetett hited szimbóluma.
Ahogy előrehaladsz, lámpád fénye felülírja a sötétséget. Minden egyes lépésed azt bizonyítja, hogy bízol a lámpásod erejében és fényében. Isten is így jár előtted az élet ösvényein. A Benne vetett hited, mint a lámpás fénye, vezérel téged, megvilágítva utad mindaddig, amíg hiszel Benne, még akkor is, ha a körülményeid homályosnak tűnnek.
Maga az a tény, hogy Isten a hited próbatételein keresztül megnyilvánul, bizonyítja számodra, hogy Ő valóban jelen van. Az ő ereje által tisztábbá válik előtted az út, és erősebbé válik szíved. Azok, akik hittel keresik Őt, mindig megtalálják, és megérzik annak az örömét és békéjét, amelyet csak Ő adhat.
Vedd tehát kezedbe a hit lámpását, bízva abban, hogy Isten veled van minden lépésedben, és előbb vagy utóbb megjutalmaz téged, mert kerested Őt, hittél Benne, és engedted, hogy az Ő szavának fénye vezéreljen téged a legmélyebb sötétségben is.

IMA: Istenem, segíts engem, hogy gyakorlati, cselekvő hittel keresselek Téged és szavadat, tanácsodat naponként, hogy lépésről-lépésre megtapasztalhassam a hitben járás jutalmát, örömét. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...