2024. június 23., vasárnap

Gyógyulás és helyreállás

Ha majd bezárom az eget, és nem lesz eső, vagy parancsolok a sáskáknak, hogy leegyék a földet, vagy ha dögvészt bocsátok népemre, e megalázza magát népem, amelyet az én nevemről neveznek, ha imádkoznak, keresik az én orcámat, és megtérnek gonosz utaikról, én is meghallgatom a mennyből, megbocsátom vétküket, és meggyógyítom országukat.                                                                  Krónikák második könyve 7. fejezet 13-14. versek



A fenti Ige világosan meghatározza azokat a lépéseket is, amelyeket meg kell tennünk, ha szeretnénk megtapasztalni Isten kegyelmét és helyreállítását életünkben és a közösségünkben.


Isten időnként megengedi, hogy érezd a hiányt, a veszteséget és a szenvedést. Amikor az eget bezárja, és nem esik eső, vagy amikor sáskák pusztítanak, vagy járvány sújtja népét, ezek a helyzetek mind arra hívnak, hogy megvizsgáld az életedet és a kapcsolatodat Istennel. Ezek a megpróbáltatások nem csupán büntetések, hanem Isten szeretetteljes figyelmeztetései, hogy térj vissza Hozzá, az Ő útjára.

Az első lépés a helyreállítás felé az alázat. Isten népe számára, akik az Ő nevét viselik, elengedhetetlen, hogy felismerjük saját esendőségünket és függőségünket Istentől. Az alázat azt jelenti, hogy elismered, hogy nem te vagy életed ura, hanem Isten. Alázattal kell ahhoz, hogy megközelítsd Őt, elismerve bűneidet és hibáidat.

A második lépés az imádkozás és Isten arcának keresése. Az ima az a csatorna, amelyen keresztül kommunikálsz Istennel, és amelyen keresztül Ő válaszol neked Isten arcának keresése az, amikor teljes szíveddel és lelkeddel Rá összpontosítasz, és Őt keresed minden dolgodat illetően. Ez egy aktív, elkötelezett keresés, amelyben folyamatosan Isten jelenlétére vágysz.

A harmadik lépés a megtérés. El kell fordulnod gonosz útjaidtól, el kell hagynod azokat a szokásokat és viselkedésformákat, amelyek elválasztanak téged Istentől. A megtérés nem csupán bűnbánat, hanem az életed gyökeres megváltoztatása, hogy Isten útján járhass. Ez nem könnyű feladat, de Isten ígéreteivel biztosít téged arról, hogy ha megtérsz, Ő megbocsát, és helyreállít téged.

Isten ígérete világos és bátorító: ha alázattal fordulsz Hozzá, imádkozol, keresed Őt és megtérsz bűneidből, Ő meghallgat téged a mennyből, megbocsát, és meggyógyítja földedet. Az ilyen helyreállítás nemcsak személyes életedre, hanem egész közösségedre is kiterjedhet. Isten kegyelme és irgalma végtelen, és kész meggyógyítani és helyreállítani, ha mi készséggel és hittel fordulunk Hozzá.

IMA: Istenem, szeretnék tisztelettel és alázattal közeledni Hozzád ma. Kérlek segíts nekem és állítsd helyre életem minden vonatkozását teljesen, hogy eszközöd lehessek környezetem megtérésében, megváltozásában is. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...