2024. június 22., szombat

Reménység, kitartás és imádság

A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. Rómabeliekhez irt levél 12. fejezet 12. vers



A fenti Ige három alapvető keresztény erényt emel ki: örvendezés a reménységben, kitartás a nyomorúságban és állhatatosság az imádkozásban. E három irányvonal mentén haladva találhatod meg azt a lelki erőt és békét, amely segít téged a mindennapok megpróbáltatásainak leküzdésében.
A reménység az a biztos várakozás, hogy Isten ígéretei beteljesednek az életedben. Amikor tekintetedet a jövőbe veted, nem vak derűlátással teszed ezt, hanem Isten ígéreteiben bízva, aki mindig hűségesen teljesíti azokat. Az öröm, amely ebből a reménységből fakad, nem pusztán egy ideiglenes, felszínes érzés, hanem mély, maradandó és életformáló öröm. Ez az öröm ad számodra erőt és bátorságot, hogy szembenézz a világ kihívásaival, tudva, hogy Isten veled van, és terve jóra fordítja életedet.
Az élet nem mentes a megpróbáltatásoktól és szenvedésektől. Ám keresztényként elhívást kaptál arra, hogy a nehézségek közepette is tarts ki. Ez a kitartás nem saját erődből fakad, hanem abból a hitből, hogy Isten jelen van szenvedéseid közepette, és hogy Ő erőt ad neked, hogy továbbmenj. Jézus Krisztus példája mindannyiunk számára vezérfonal: Ő a kereszten kitartóan viselte a végső fájdalmat és nyomorúságot és mindvégig hűséges maradt küldetéséhez. Az Ő erejéből merítve te is képes vagy kitartani, bármekkora nehézséggel is találkozol. Szenvedsz a házasságodban, személyes életedben, munkahelyedet illetően? Tarts ki és harcolj együtt Istennel. 
Az imádság a te közvetlen kapcsolatod Istennel. Az állhatatos ima erősíti hitedet, energiát ad és irányt mutat életed minden területén. Az imádságban kifejezheted háládat, kéréseidet, bűnbánatodat, csalódásaidat, érzéseidet, félelmeidet, örömeidet és dicsőítésedet. Azáltal, hogy állhatatosan imádkozol, folyamatosan keresheted Isten vezetését és bölcsességét. Ne hagyd, hogy a körülmények megakadályozzanak téged ebben, hiszen az imádság olyan, mint a lélegzetvétel: elengedhetetlen a lelki élethez.


IMA: Istenem, Te minden élethelyzetre nézve ellátsz tanácsaiddal. Segíts ezeket követnem tudva,hogy Te jót akarsz nekem és minden élethelyzetben fogod kezem, ha ragaszkodom Hozzád. Krisztus nevében, Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...