2024. június 21., péntek

Lelki örökség átadása

 Amiket hallottunk és tudunk, mert őseink elbeszélték nekünk,nem titkoljuk el fiaink elől, elbeszéljük a jövő nemzedéknek: az ÚR dicső tetteit és erejét, csodáit, amelyeket véghezvitt. 78. zsoltár 3-4. vers




Keresztény életünk egyik alapvető pillére a keresztény örökség továbbadása. Természetesen minden embernek személyesen kell átadnia életét Istennek, tehát ilyen értelemben a hitet nem lehet örökölni, de az Istenről szóló tanúságtételedet át kell adnod környezetednek. Az emlékezés nem csupán egyéni megélés, hanem közösségi cselekedet is, amely összeköti a múltat a jövővel.

Gondolj csak arra, hogyan hallottál először Isten szeretetéről, kegyelméről és csodáiról. Talán egy nagyszülő mesélte el neked, hogyan tapasztalta meg az Úr jelenlétét egy nehéz élethelyzetben. Vagy egy hittan tanár, vasárnapi iskolai tanitó, szülő mutatta be a Biblia csodálatos történeteit, melyekben Isten hatalma és szeretete ragyogott fel számodra. Ezek az elbeszélések nemcsak tanítások voltak, hanem életed részévé váltak, formálták hitedet, bizalmadat és Istenbe vetett reménységedet.

Így hát neked is feladatod, hogy továbbadd mindazt, amit hallottál és megtapasztaltál. Nemcsak a szavaiddal, hanem életeddel is tanúságot kell tenned Isten dicsőséges tetteiről. Amikor mesélsz a következő generációnak, nemcsak történeteket adsz át, hanem hited alapjait is. Fontos, hogy a fiaid és lányaid tudják, hogy Isten nemcsak a múltban volt jelen, hanem ma is itt van velünk, és csodákat visz véghez a mindennapjainkban.

Az elbeszélés iránti hűségünk nemcsak a hagyományok megőrzésére irányul, hanem arra is, hogy erősítsd a jövő nemzedék hitét. Amikor megosztod Isten csodáit, azok az ujjongó szavak és történetek élő vízként áradnak tovább, táplálva és erősítve azokat, akik hallgatják. Így az Úr nagysága és hatalma újra és újra felragyoghat, nemzedékről nemzedékre.

Legyél tehát hűséges elbeszélő, tanúskodj az Úr dicső tetteiről és erejéről, hogy a jövő nemzedék is megtapasztalhassa Isten szeretetét és kegyelmét, és ők maguk is továbbadhassák ezt az örökséget majdani fiaiknak és lányaiknak.

IMA: Istenem, segíts nekem hitelesen és érthetően átadni a Te szeretetedet, szavaidat, rendelkezéseidet és csodatetteidet környezetemnek. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...