2024. június 18., kedd

Istennek vagy a világnak akarsz tetszeni?

Most tehát embereknek akarok a kedvében járni, vagy Istennek? Vagy embereknek igyekszem tetszeni? Ha még mindig embereknek akarnék tetszeni, nem volnék Krisztus szolgája.                  Galátziabeliekhez irt levél 1. fejezet 10. vers



Az életed során gyakran találkozhatsz olyan helyzetekkel, amikor válaszút elé kerülsz: vajon a világ elvárásainak felelj meg, vagy Isten akaratát kövesd? Sajnos a keresztény egyházfelekezetek egy része is elkezdett a világ elvárásai felé fordulni és elhitték, hogy a világi társadalom lezülléséből kiindulva a keresztény tanokat és gyakorlatokat is át kell alakitani.
A fenti igevers arra hív, hogy vizsgáld meg az indíttatásaidat és céljaidat. Az emberek elismerésére, dicséretére vágysz, vagy arra törekszel, hogy Isten akaratát teljesítsd?
Az embereknek való tetszés gyakran csábító és kézzelfogható jutalmakkal járhat: megbecsülés, népszerűség, elfogadás. Azonban ezek a jutalmak múlandóak és felszínesek lehetnek. Az emberek véleménye változékony, és ha az ő jóváhagyásukra építed az önazonosságodat, akkor állandó bizonytalanságban találhatod magad és végső soron rádöbbenhetsz, hogy egyetlen igazi barátod nincs.
Isten szolgálata ezzel szemben mélységet és tartósságot kínál. Krisztus követése nem mindig könnyű, és gyakran kér tőled áldozatot vagy bátorságot olyan döntésekben, amelyek szembemennek a világ vagy a világi egyház elvárásaival. Mégis, ebben találhatod meg az igazi békességet, megelégedettséget és örökkévaló jutalmat.
Amikor Pál apostol azt mondja, hogy ha még mindig embereknek akarna tetszeni, nem volna Krisztus szolgája, arra emlékeztet bennünket, hogy a hitbeli elkötelezettség és az Isten iránti engedelmesség nem egyeztethető össze a világ iránti behódolással. Krisztus szolgálata arra hív, hogy tágítsd a látókörödet és az örökkévalóság szemszögéből szemléld életedet és döntéseidet.
Ezért légy bátorod, hogy megerősítsd a szívedet és törekedj Isten tetszésére élni. Isten vezetése és kegyelme segít majd, hogy a helyes utat válaszd, még akkor is, ha ez néha nehézségekkel és kihívásokkal jár. Emlékezz arra, hogy a Krisztushoz való hűséged és az Ő szolgálata örök jutalmat hoz majd számodra, amely sokkal értékesebb minden földi elismerésnél. Legyen mindig Isten szava a döntő érv számodra.

IMA: Istenem, kérlek téged, hogy adj nekem bátorságot, elszántságot, kitartást és tiszta látást, gondolkodást, hogy Neked tetsző életet élhessek és Neked tetsző döntéseket hozhassak. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...