2024. június 19., szerda

Ne feledd el!

Áldjad, lelkem, az Urat, és egész bensőm az ő szent nevét! Áldjad, lelkem, az Urat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled! 103. zsoltár 1-2. vers



A fenti szakaszban az imádat, a hálás emlékezés és a hit legmélyebb kifejeződése találkozik . Áldani az Urat azt jelenti, hogy felismered és kifejezed Isten nagyságát és jóságát, ami (ha az Ő gyermekévé lettél) átjárja az egész életedet.
Gondold át, mit is jelent áldani Istent egész bensőddel. Nem csupán egy egyszerű szóbeli dicséret, hanem teljes lényeddel való Isten felé fordulás. Ez arra hív minket, hogy minden gondolatunkkal, érzésünkkel és cselekedetünkkel az Ő dicsőségét szolgáljuk. Ez a mély, belső elköteleződés nemcsak a vasárnapi istentiszteleteken vagy imákban nyilvánul meg, hanem mindennapi életed minden apró pillanatában.
A következő sor által Isten arra hív, hogy ne feledd el a jótetteket, amelyeket Isten tett veled. Az emlékezés itt nem egyszerűen a múlt eseményeinek felidézése, hanem egy aktív, tudatos gyakorlat. Szánj időt arra, hogy visszatekints és felismerd Isten kegyelmét az életed különböző szakaszaiban. Ez a hálaadás forrása, ami erőt ad a mindennapokhoz és megerősít téged a hitben.
A zsoltár ezen része napjainkban is releváns. A rohanó világban könnyen elfeledkezhetsz arról, hogy milyen sok áldást kaptál. Milyen gyakran hagyjuk figyelmen kívül a mindennapi csodákat, amelyeket Isten helyezett elénk? Egy napsugár, egy baráti mosoly, egy sikeresen véghezvitt munka – mind-mind az Ő jóságának jelei.
Tartsd meg a hálás szívet, fordítsd figyelmedet a jóra és emlékezz arra, hogy Isten mindig veled van, segít és vezet téged. Így áldhatod Őt igazán egész bensőddel, nemcsak szavaiddal, hanem életeddel is.

Imádság: „Mennyei Atyám, köszönöm neked minden jótettedet, amivel elhalmoztál. Segíts, hogy mindig hálás szívvel forduljak hozzád, és mindenben felismerjem jóságodat. Vezess engem, hogy egész bensőmmel dicsérjelek téged, és az életem minden pillanatában Téged szolgáljalak. Krisztus nevében, Ámen.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...