2024. július 20., szombat

A békesség útjának Istene

Istenünk könyörülő irgalmáért, amellyel meglátogat minket a felkelő fény a magasságból; hogy világítson azoknak, akik sötétségben s a halál árnyékában lakoznak, hogy ráigazítsa lábunkat a békesség útjára." Lukács evangéliuma 1. fejezet 79. vers



Jézus Krisztus úgy testesült meg és jött el erkölcsileg sötét világunkba, mint ahogyan a felkelő nap sugarai áttörnek a sötétségen és kora reggel meglátogatnak minket.
Az Ő egész földi élete azt mutatta be, hogy milyen nagy a különbség a bűn miatt elbukott ember és a bún által el nem torzult ember között.
Krisztus megtapasztalta földi életében a földi élet minden nehézségét, terhét, kisértését, de nem bukott el egyetlen egyszer sem erkölcsi szempontból. Mindvégig megőrizte az Atya törvényeit, rendeléseit. Ezzel pedig tükröt tartott a bún miatt eltorzult embereknek, azoknak, akik önmagukat erkölcsösnek és tisztának látták, mert valójában gondolkodásuk sötétté vált, erkölcsi ítélőképességük pedig megromlott.
Csoda, hogy gyűlölték Őt és meg akarták ölni azok, akik szerették az erkölcsi sötétséget és azt a hamis képet, amit önmagukról kialakítottak?
Akik azonban vágytak az Ő jelenlétének, szentségének világosságára, azok mind megtisztultak, meggyógyultak és új életet, jellemet, gondolkodást, reménységet kaptak.
Másodszor, Ő azért jött, hogy ráigazítsa lábainkat a békesség útjára.
Minden ember harcban van lelki értelemben. Az erkölcsi sötétségben levő ember harcol embertársai ellen és harcol Isten ellen is. Ezzel az életmódjával pedig örök vesztes marad. Mennyi erőfeszítést tesznek jelenleg is emberek, vezetők, hogy két testvérnépet: az oroszt és az ukránt megbékítsék egymással. Akarják? Nem. Különböző kifogásokkal élnek, másokra hárítják a felelősséget, de a valóság az, hogy szeretik gyilkolni egymást.
Szeretik az erkölcsi sötétséget és szeretnek Isten ellen harcolni.
Akik elfogadják az Isten világosságát: Krisztust, azok már az Isten oldalán harcolnak a szellemi ellenségekkel szemben és mivel a győztes Isten oldalán harcolnak, az Ő harcuk kimenetele biztos. Ez az a szellemi harc, amelynek igazi értelme van és ez az a harc, amit azok vívnak egyedül, akik engedik, engedték, hogy Krisztus a békesség útjára igazítsa lábaikat.
Az Isten világosságában tudják, hogy ki az ellenség, tudják, hogy kinek az oldalán harcolnak, tudják, hogy mely fegyverek állnak rendelkezésükre és azt is, hogy ha bizonyos csatákban alul is maradnak, a háború kimenetele már eldőlt. A békesség Istene győzelmet aratott.
Te milyen állapotban vagy jelenleg? Lelki sötétségben vagy világosságban vagy? Isten oldalán vagy a sötétség oldalán élsz, harcolsz?


IMA: Istenem, köszönöm, hogy Krisztus elküldted, hogy életemben, elmémben, szabadságot és világosságot teremtsen. Köszönöm, hogy ma is hívod azokat, akik ki akarnak békülni veled, hogy csatlakozzanak a békesség útjára. Krisztus nevében segíts nekünk. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...