2024. augusztus 17., szombat

A földi élet öröme és felelőssége

Örvendezz, ifjú, míg fiatal vagy, légy jókedvű ifjúságod idején, és élj szíved vágya szerint, ahogy jónak látod! De tudd meg, hogy mindezekért Isten megítél téged! Prédikátor könyve 11. fejezet 9. vers



Amikor fiatal az ember, az élet tele van lehetőségekkel, álmokkal és kalandokkal. Az ifjúság ideje különleges ajándék, amit Isten adott neked, hogy felfedezd a világot, fejlődj, és élvezd az élet szépségeit. Az öröm, a jókedv és a szív vágyainak követése mind részei ennek az időszaknak. Isten nem azért adta az ifjúság ajándékát, hogy szomorúságban és aggodalomban éld meg, hanem hogy megtapasztald az Ő szeretetét és jóságát az élet minden területén.
Természetesen a középkornak és az időskornak megvannak a maga lehetőségei, előnyei, hátrányai és felelőssége igy a fenti gondolatokat nemcsak akkor teheted magadévá, ha fiatalnak érzed magad.
Azonban, miközben örvendezel és élvezed az életet, fontos, hogy mindig emlékezz arra, hogy Isten mindent lát és mindent tud. Az Úr előtt nincs rejtett cselekedet, és Ő minden döntésed figyelemmel kíséri. Az ifjúság szabadsága nem egyenlő a felelőtlenséggel. Az öröm és a jókedv megélése mellett tudnod kell, hogy mindazokért, amiket teszel, Isten előtt kell majd számot adnod.
Ez a tudatosság nem azt jelenti, hogy félelemmel és aggodalommal kellene élni életedet, hanem hogy bölcsen és felelősségteljesen használd ki a fiatal éveidet és minden évedet. Isten arra hív, hogy élvezd az életet, de ugyanakkor tiszteld az Ő törvényeit és igazságát. Az igazi öröm akkor lesz teljes, ha az Ő akaratával összhangban élsz, tudva, hogy minden tettednek, döntésednek következménye van.
Mit tehetsz, ha elhibázott döntéseid, büneid terhe nyom? Valld meg azokat a bünbocsántba vetett hittel Isten előtt és kérd, hogy ajándékozzon meg téged a szabadulás örömével.

IMA: Mennyei Atyám, köszönöm az ifjúság ajándékát és az élet örömeit, amelyeket Te adsz. Segíts, hogy mindig emlékezzek arra, hogy Te látod minden cselekedetemet, és hogy felelősséggel tartozom Neked. Kérlek, adj bölcsességet, hogy jó döntéseket hozzak, és segíts, hogy az életem örömei összhangban legyenek a Te akaratoddal. Vezess engem, hogy a Te dicsőségedre éljem meg ifjúságomat, és később is hálával tekinthessek vissza ezekre az évekre. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...