2024. augusztus 19., hétfő

Az élet többről szól

Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, vagy mit igyatok, se testetekért, hogy mibe öltözködjetek. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál?                                 Máté evangéliuma 6. fejezet 25. vers



Az élet tele van olyan dolgokkal, amelyek miatt könnyen aggódhatsz: mit eszel, mit iszol, mibe öltözöl, hogyan biztosítod a mindennapi szükségleteidet. A világ arra ösztönöz, hogy ezekre a dolgokra összpontosíts, mintha ezek lennének a legfontosabbak az életben. De Jézus emlékeztet téged arra, hogy az élet ennél sokkal több. Az élet több a tápláléknál, a test pedig több a ruházatnál. Az Úr arra hív téged, hogy engedd el az aggodalmakat, és bízz Benne, hogy Ő gondoskodik rólad.
Isten, aki megteremtette a világot és mindent, ami benne van, ismeri minden szükségedet. Ő látja a szívedet, ismeri a vágyaidat, és tudja, mire van szükséged ahhoz, hogy teljes életet élj. Amikor arra kér, hogy ne aggódj, nem azt mondja, hogy ezek a dolgok nem fontosak, hanem azt, hogy bízz Benne, mert Ő gondoskodik rólad. Az Ő szeretete és gondoskodása mindennél biztosabb, és Ő megígérte, hogy soha nem hagy el téged, és mindig gondot visel rád.
Ahelyett, hogy az aggodalmaidra összpontosítanál, fordítsd figyelmedet Istenre és az Ő jóságára. Ha bízol Benne, akkor képes leszel elengedni az aggodalmaidat, és békességet találni az Ő jelenlétében. Isten azt akarja, hogy teljes életet élj, tele hittel és bizalommal Benne, tudva, hogy Ő minden szükségedet betölti a maga idejében és módján.

IMA: Drága Uram, köszönöm, hogy Te gondoskodsz rólam, és minden szükségletemet ismered. Kérlek, segíts, hogy ne aggódjak az életem apró részletei miatt, hanem bízzam Benned, hogy Te mindent a helyére teszel. Add, hogy a szívem békességet találjon Benned, és hogy ne a földi dolgokra koncentráljak, hanem a Te szeretetedre és gondoskodásodra. Vezess engem az élet útján, hogy mindig Rád hagyatkozzam, és soha ne felejtsem el, hogy Te vagy az én Istenem, aki minden szükségemet betölti. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...