2024. október 15., kedd

Személyes reformáció 2. rész

Ne szeressétek a világot, se azt, ami a világban van. Ha valaki szereti a világot, abban nincs meg az Atya szeretete. János apostol első levele 2. fejezet 15. vers



A fenti Igén keresztül, Isten arra hívja fel a figyelmedet, hogy ne szeresd az evilági értékrendet és gondolkodásmódot.
Evilági gondolkodás az, ha azt hiszed, hogy nélküled Isten ügye nem menne előre. Te vagy a motorja mindennek. Amellett, hogy ez a gondolkodás nem Krisztus lelkületét hordozza még egy rettenetes önbecsapást is hordoz önmagában. Találkoztam olyan emberekkel, akik ezzel a gondolkodásmóddal vették át egy keresztény gyülekezet vezetői székét és néhány év alatt a teljes gyülekezet leépült.
Sem én, sem te nem tudunk semmi hasznosat, értékelhetőt cselekedni Isten népe között, ha nem Isten eszközei vagyunk, hanem a saját önimádatunknak építünk oltárt.
Nem önbecsapás azt hinni, hogy csak a te gyülekezetedben, egyházadban munkálkodik Isten, árasztja ki az Ő Szentlelkét, tesz csodákat? De igen.
Vizsgáld meg ma életedet. Visszatértél az evilági gondolkodáshoz, szokásokhoz, propagandához?
Találkoztam olyan hölggyel, aki annak idején a világi környezetben próbált énekesnői karriert befutni, de nem sikerült neki. Azt mondták, hogy nem elég az a tehetség és elszántság a showbizniszbe, amit ő tud felmutatni. Évekkel később ugyanez a hölgy, ugyanazzal a gondolkodásmóddal egy gyülekezetben akart magának "karriert" csinálni dicsőítés vezetőként. Eltanulta azokat az elemeket, amelyeket az ilyesfajta környezetben vélt felfedezni: " Karlengetés, becsukott szem, érzelmes tekintet, néha egy-egy könnycsepp, érzelmes "szerencsesüti" idézetek felolvasása, amig ki nem derült, hogy szexuális erkölcstelenségben él hosszú évek óta. Tudod mi volt a válasza? " A mai világban a szexuális tisztaság és a házastársi hűség maradi értékek. Már nem kell senkitől elvárni."
Egy tipikus példa arra, amikor valaki otthagyja a régi, megszokott környezetét, de az értékrendje nem változik meg.
Aki meg tud gyógyítani a lelki bénaságból, aki össze tudja törni a büszkeséget, egyedül Jézus Krisztus.
Hol vagy most barátom? Ha a mai napon jönne el Jézus Krisztus az Ő dicsőségében, te kész lennél Vele menni?


IMA: Istenem, szükségem van Rád. Az igazi Krisztusra. Az igazi keresztény életre. Nem érdekel a látszat, az Erőre van szükségem. Szeretném a Krisztus gondolkodását, értékrendjét életemben akkor is, ha ennek következményeként a világ gyűlölni fog. Krisztus nevében támogass ebben, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szeretet, mint döntés

A Szeretet...Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. Korintusiakhoz irt első levél 13. fejezet 7. vers A Szeretet, ahog...