2019. augusztus 10., szombat

Látható és láthatatlan dolgok!

...mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.
Korintusiakhoz írt levél 4. rész 18. vers




Eszembe jut egy asszony aki azért panaszkodott egy rokonának, hogy már egyáltalán nem lát és nem hall a fizikai érzékszerveivel. A rokona csak annyit mondott erre: " De nagy áldás."
A Biblia szerint vannak a fizikai szemeink számára látható dolgok, amelyek ideiglenes dolgok. A fizikai szemeink számára láthatatlan dolgok a fontosak és örök érvényűek. Meggyőződéssel írhatom, hogy minden örök érvényű dolog a keresztény életünkben láthatatlan.
Isten jelenlétében a látható dolgok elveszítik jelentőségüket. Isten nélkül élve mindennapjainkat azonban megzavar minket a fizikai látásunk. Hajlamossá válunk azt gondolni, hogy az az egyetlen valóság amit fizikai értelemben érzékelhetünk.
Ez pedig azt eredményezi, hogy az életünk egy egészen rossz irányba kezd haladni.
Istent nem nyűgözi le, hogy milyen szép nő vagy fizikailag és azt sem, hogy mennyire vagy erős, izmos férfiként. Tudja, hogy porból vagyunk és a testünk sem maradandó, a testünk szépsége, ereje is olyan, mint a fű virága. Törékeny és mulandó.
A lélek amelyik a fizikai szemeink számára láthatatlan, örökkévaló érték.
Mivel az élet lényege lelki, az életünk problémáira is lelki megoldást kell keresni és találni.
Amint a lelkünkben helyre kerültek a dolgok, el sem hinnénk mennyi dolog helyére kerül életünkben.
Isten nem fog lakozást venni szívünkben ha olyan dolgokkal töltjük meg, amiket gyűlöl.
Ha tudatosan azt tesszük amit Isten gyűlöl, lerombolunk minden láthatatlan és fontos értéket: a hitet, a reményt és a szeretetet.


IMA: Istenünk, annyiszor megzavar a szemünk, a minket körülvevő fizikai világ. Segíts a lényegre figyelnünk, a lényegért küzdenünk, hogy a Te Szentlelked által az örökkévalóságban találhassuk meg lelki otthonunk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...