2019. október 14., hétfő

Akik Istent szeretik...

Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott.
Római levél 8. rész 28. vers



Egy király és a szolgája a dzsungelben meneteltek. Megálltak pihenni és tüzet raktak, hogy húst süthessenek. Miközben a király hegyezte a nyársnak való pálcát, levágta egyik ujjának egy részét. A szolga összecsapta a kezét és felkiáltott: " Az Úr csodásan működik."
Erre a király haragra gerjedt és elzavarta a szolgáját, majd folytatta az útját.
Nemsokára egy emberevő törzs fogta el és akarta feláldozni bálvány istenüknek, ám észrevették a hiányos ujjat, és emiatt szabadon engedték. Náluk ugyanis csak teljesen ép testű embert volt szabad feláldozni.
A király megszégyenülve kereste fel a szolgáját, akinek elújságolta mi történt vele és bocsánatot kért tőle.
A szolga összecsapta a kezét, majd így szólt:
" Az Úr csodásan működik. Egyrészt az mentett meg téged, hogy levágtad az ujjad egy részét, másrészt engem pedig az mentett meg, hogy elzavartál. Ha ugyanis együtt maradunk, engem feláldoznak.
A fent olvasott ígéret, csak Isten gyermekeire vonatkozik. Azokra, akik Istent szeretik. Nem azokra akik csupán vallásosak, hanem azokra, akik Isten Szentlelke által megvallották bűneiket Isten előtt, elfogadták hit által a bűnbocsánatot és új szívet kaptak.
Te közéjük tartozol-e?
Ha igen, akkor bízz Istenben. Nem kell életünk eseményei közül mindent megértenünk, a fontos, hogy bízzunk Istenben. Bízzunk Isten szavában, hogy akinek mondja magát, Ő pontosan olyan.
Ezért maradt hűséges József, akit eladtak a testvérei Egyiptomba, akit börtönbe zártak holott becsületes maradt. Tudta és hitte, hogy Isten mindent a javára tud fordítani.
Ne zaklasd hát fel magad Isten gyermeke. Nyugodj meg Isten szavában, ígéreteiben, mint a csecsemő anyja ölében.
Ha pedig nem tartozol Isten családjába, vedd tudomásul, hogy az életed értelmetlen, a bűn átka miatt életed eseményei ellened dolgoznak. Meddig? Ameddig el nem fogadod Isten kegyelmi feltételeit és ajándékát, az örök életet.
Vagy amíg le nem jár a földi életed. Isten ugyanis a gonoszokat képes büntetések között megtartani az ítéletig.
Dönts ma bölcsen!

IMA: Istenünk, a Te ajándékod a földi életünk minden egyes pillanata. Szeretnénk ha értelmet, tartalmat adnál ezeknek a pillanatoknak és az édes bizonyosság a mienk is lenne, hogy bármi is történik velünk, lelkünk javára fordítod. Bocsásd meg gyakori értetlenkedésünket, lázadásunkat, makacsságunkat, kételkedésünket. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...