2019. október 11., péntek

Lélekben és igazságban!


Hallgasd meg szavamat reggel, Uram, reggel eléd készülök, és várlak.
5. Zsoltár 3. vers

Az Isten dicsőítése, Isten beszéde szerint teljesen lelki természetű dolog.
De eljön az óra, és az most van, amikor az igazi imádói lélekben és igazságban imádják az Atyát, mert az Atya is ilyen imádókat keres magának. Az Isten Lélek, és akik imádják őt, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk." János evangéliuma 4. rész 23-24. vers
Az ember legnagyobb vesztesége a bűneset miatt, a szívbeli „szentély” elvesztése volt. Annak a szentélynek az elvesztése, beszennyeződése, ahol azelőtt az Isten lakozott a Szentlélek által, és ez képessé tette Ádámot és Évát a lélekben és igazságban való imádkozásra.
Az Isten ellen lázadó, bűnökkel teljes ember nem tud lélekben és igazságban imádkozni. Nem készül Isten elé, s nem is várja Őt, hanem elbújik olyan átlátszó „fügefalevelek” mögé, mint az egyháza, a vallása, az üres vallási gyakorlatai, az önigazultsága.
Krisztusban vetett hit által azonban a Szentlélek újjá formálhatja a szívünket, és helyreállíthatja benne a szentélyt, amiben lakozást vehet.
Szánj tehát időt arra, hogy időt tölts Istennel kettesben. Kapcsolj ki mindent, ami elvonja a figyelmed és egyszerűen gyönyörködj az Isten jelenlétében, áldásaiban.



IMA: Szeretnénk Istenünk megállni a rohanásból és hallgatni Rád, figyelni Rád, hogy Szentlelked által formálhasd életünket. Könyörülj minden olyan olvasón, akinek még nem formáltad újjá életét. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...