2022. február 21., hétfő

Közel van az Isten

De te is közel vagy, Uram, és minden parancsolatod maradandó. 119. Zsoltár 151. vers



A zsoltáríró kétségbeesett segélykiáltásaival sürgeti az Istent, hogy jöjjön segítségére. A zsoltáríró folyamatosan segítségért kiált, és nem adja fel. A zsoltáríró szavaiból kiérződik bizonyos fokú elkeseredettség, de az is egyértelmű, hogy amikor csak segítségül hívja az Úr nevét, szívében reménység támad, és Isten szava jelenti számára az egyetlen vigasztalást.
Ugyanakkor azt is kifejezi Isten felé, hogy továbbra is elkötelezett Isten törvénye és annak megtartása mellett. Akkor is, amikor a zsoltárírót úgy tűnik, körül fogják ellenségei, akkor is, amikor úgy tűnik, Isten nem válaszol, a zsoltáríró továbbra is az Istenben és az Ő beszédében bízik, elkötelezi magát az Isten iránti engedelmességre.
A te hitéletedben is lehetnek olyan időszakok, amikor úgy tűnik, hogy Isten hallgat. Ha viszont Isten számtalan beteljesült ígéretére gondolsz, biztos lehetsz abban, hogy Isten továbbra is megtartja ígéreteit és a megfelelő időben válaszolni fog.
Isten igéjéhez való visszatérés volt a folyamatos vigasztalás a zsoltáríró életében, főleg abban az időszakban, amikor úgy tűnt, hogy Isten nem válaszol a segélykiáltására.
Neked is ez adhat erőt és vigasztalást.


IMA: Istenem, egyedül Benned bízom és reménykedem. Válaszolj segélykiáltásomra. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vigyázz a szívedre!

Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!                   Példabeszédek könyve 4. fejezet 23. vers K...