2022. február 23., szerda

Krisztus is szenvedett

Ő testi élete idején könyörgésekkel és esedezésekkel, hangos kiáltással és könnyek között járult az elé, akinek hatalma van arra, hogy kiszabadítsa őt a halálból. És meghallgattatott istenfélelméért.              Zsidókhoz írt levél 5. fejezet 7. vers



Jézus Krisztus földi életet az önmegtagadásról szólt, tehát nem volt könnyű. Nem volt sosem saját háza, az emberek mégis királlyá akarták tenni, mások elutasították Őt és tévtanítónak bélyegezték, volt olyan „barátja”, aki elárulta, volt olyan, aki megtagadta, életének bizonyos pontján minden követője cserben hagyta, majd nyilvánosan keresztre feszítették, mintha a legaljasabb bűnöző lett volna.
A mi bűneink miatt halt meg, a nekünk járó szenvedést, büntetést vette magára.

Mi pedig panaszkodunk, hogy minket is az önmegtagadás útjára hív? Hogyan lehetnénk Vele a földi életben közösségben, ha nem akarunk az Ő nyomdokaiban járni?
Azt gondjuk ezek után, hogy Krisztus nem érti meg a mi szenvedéseinket?
A Bibliában olvassuk, hogy Krisztus hangos kiáltással, könnyek között járult az Atya elé, ugyanúgy, mint ahogy talán mi is könyörögtünk a szenvedés idején.
Talán hasonlóan imádkoztunk akkor, amikor szerettük volna, hogy Isten meggyógyítson minket egy betegségből, segítsen, hogy ne veszítsük el a munkahelyünket, segítsen a gyermekeinknek hitre jutni, óvjon meg minket valamilyen veszélytől vagy hosszabbítsa meg egy szerettünk földi életét.
Hogyan imádkozott Jézus Krisztus ilyen helyzetben? A mennyei Atya iránti tisztelettel és alázattal. „És így szólt: "Abba, Atyám! Minden lehetséges neked: vedd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne úgy legyen, ahogy én akarom, hanem amint te." Márk evangéliuma 14. fejezet 36. vers
A mi szenvedő Megváltónk, akinek megvolt arra a hatalma, hogy leszálljon a keresztről, a halált választotta azért, hogy nekünk örök életünk lehessen.
Az Atya meghallgatta az Ő imádságát, hiszen feltámasztotta Őt a halálból, ezáltal pedig az Ő engedelmessége az Atya iránt a mi győzelmünkké változott.
Amikor térdet hajtunk Isten előtt és könnyek és kiáltások között könyörgünk Hozzá, Jézus Krisztus tökéletes engedelmességére és áldozatára nézve hallgat meg minket.


IMA: Drága Jézus Krisztus, köszönjük, hogy ilyen sokat vállaltál, áldoztál, tettél értünk. Segíts nekünk, hogy alávethessük magunkat tökéletes akaratodnak. Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legjobb rész

Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre....