2022. június 27., hétfő

Kik a boldogok? 8. rész

Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa. Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok. Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyekben, hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek." Máté evangéliuma 5. fejezet 10-12 versek



Vannak olyan megpróbáltatások, amelyeket csak Isten gyermekei tapasztalhatnak meg. A betegség, a fájdalom, veszteség megtalálhat hívőt és hitetlent egyaránt.
Nem azok a boldogok, akiket az adóhivatal üldöz, nem azok a boldogok, akik éjfél körül kezdenek fát hasogatni, hogy a szomszédjukat felébresszék legédesebb álmukból. Ilyen esetekben is átkozhatnak emberek, de ez nem az Isten országa és igazsága miatt, hanem saját bűneink miatt történik és ilyenkor az egyetlen megoldás a bűnbánat és a megtérés.
Boldogok akkor leszünk, ha Krisztus és a Krisztus igazsága miatt üldöznek minket. Boldogok leszünk, ha mindenféle rosszat hazudnak rólunk. Ha mindenféle rosszat mondanak rólunk úgy, hogy az igaz, nem boldogságot, hanem őszinte megszomorodást és bűnbánatot kell eredményezzen.
Örülj és örvendezz akkor, ha Isten igazságát hirdeted és képviseled, és emiatt köpködnek utánad, emiatt szórják tele az ismeretségi körödet mindenféle rágalommal, hazugsággal, emiatt kerülnek el és mennek át az út másik oldalára, hiszen mindezek bőséges jutalmat fognak szerezni neked a mennyekben. Ha szeretnél boldog lenni, Krisztus szerint ez a nyolc módja van. Az igazi boldogság receptje egyedül ez.
Krisztus úgy ment a keresztre, mint a juh a mészárszékre. Nem nyitotta meg a száját azok előtt, akik ütötték-verték, gúnyolták, megalázták. Volt szentebb és igazabb ember Krisztusnál a földön? Nem hívhatta volna angyalok seregét, hogy bosszút álljanak érte és kimentsék a tömeg kezéből? Kik voltak, akik halálra ítélték? Szánalmas bűnösök egytől-egyig. Kik akarták halálra kövezni a házasságtörő asszonyt? Ugyanolyan bűnösök, akik ráadásul még képmutatással is súlyosbították a helyzetüket.
Legyek az az ember, aki elismerem saját méltatlanságomat, bűnösségemet és ez által alázatban maradok, legyek irgalommal és békéltetési vággyal teljes ember, legyek olyan ember, aki meg tanulta szeretni Istent élete minden pillanatában, csak akkor lehetek boldog és csak akkor lehetsz boldog.

IMA: Istenem, tégy engem igazán boldog keresztény emberré. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...