2022. július 5., kedd

Isten alkotása vagy

Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk. Efézusiakhoz írt második levél 10. vers

/

Ha szeretnénk jól megélni földi életünket, először is tudomásul kell vennünk, hogy az emberiséget és minden mást a mulandó világunkban a Mindenható Isten teremtette. Neki nem volt nehéz mindezt megteremteni, csak szólnia kellett és a nem láthatókból álltak elő a látható dolgok. Nekünk embereknek ez lehetetlen küldetés lenne. A semmiből nem tudunk létrehozni valamit, az élettelent pedig nem tudjuk felruházni élettel.
Másodszor, meg kell értened, hogy az életed akkor működik rendeltetésszerűen, ha a megfelelő „üzemanyaggal” van ellátva. Egy nő kölcsönkapott egy nagyon drága autót, de nem tudta milyen üzemanyaggal működik, ezért benzin helyett gázolajat tankolt bele. Ez pedig bőven elég volt ahhoz, hogy az autó tönkremenjen.
Sok-sok kisiklott, tönkrement életű ember van, mert nem akarjuk megérteni, hogy az életünk akkor működhet rendeltetésszerűen, ha a szívünkben a nagybetűs szeretet, vagyis Isten elfoglalja helyét. Nincs boldogság, nincs igazi békesség, áldás, haladás, növekedés és értelem az életünkben Isten nélkül. Ez az egyik legfontosabb lelki törvényszerűség életünkben.
Figyelmen kívül hagyhatod Istent és helyet adhatsz az életedben a gyűlöletnek, haragnak, önzésnek, hazugságnak, képmutatásnak és oly sok más dolognak is, de hosszú távon tönkre fogod tenni az életedet, mert nem vetted figyelembe az alkotód utasításait.
Harmadszor, az ember létezésének célja: jót cselekedni az Isten dicsőségére. Isten így méri a sikert életünkben. Azt nézi, hogy engedtünk-e az Ő kegyelmének, engedtünk-e megtisztító hatalmának, ott van-e életünk középpontjában a Szeretet és ebből fakadóan észrevesszük-e azokat a lehetőségeket a mindennapjainkban, amelyeket Isten azért készített el előre nekünk, hogy megtaláljuk általuk életünk értelmét és célját.
Ne gondold, hogy a gonosz nem készít neked naponként lehetőségeket arra, hogy gonosz dolgokat cselekedhess. A kérdés már csak az, hogy kinek hiszel? A teremtőd és alkotód, megváltód szavának, vagy a lelked ellenségének? Ádám és Éva gondtalan élete akkor siklott ki, amikor kétségbe vonta teremtőjének jóságát és igazságát.
Te ne kövesd el ugyanezt a hibát.


IMA: Istenünk, Te vagy a teremtőnk, Krisztus által Te vagy a szabadítónk is. Segíts nekünk a Te szavadra hallgatni és a Te szavad szerint cselekedni, hogy életünk a Te szemedben is gyümölcsöző és értelmes legyen. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...